Error message

  • Notice: Trying to get property 'body' of non-object in block_block_view() (line 247 of /var/www/vhosts/gimforum.pl/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property 'format' of non-object in block_block_view() (line 247 of /var/www/vhosts/gimforum.pl/modules/block/block.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/gimforum.pl/includes/menu.inc).

Czy wciąż można zarabiać pieniądze na jedzeniu?

Aktualności

Czy restauracja w Polsce to świetny biznes? To w sumie zależy od wielu czynników. Z całą pewnością nie jadamy aż tak często w lokalach co Hiszpanie, Anglicy bądź Niemcy, ale jeżeli łatwo zauważyć sporo restauracji w naszych miastach, zwłaszcza tych największych, tak naprawdę można śmiało powiedzieć, iż na szczęście jest ostatnio coraz lepiej. Zatem jeżeli ktoś na serio rozmyśla o otworzeniu restauracji, nie może myśleć, że to zwariowana idea!

przyprawione potrawy
Author: Alpha
Source: http://www.flickr.com
Trzeba jednak dotrzeć do statystycznego klienta. A jeżeli przeciętny Nowak nie zarabia wiele, z pewnością czymś wielce istotnym jest to by strawa generalnie nie drenowała budżetu. Wiadomo, wszystko kosztuje, kucharze, wynajęcie lokalu, prąd, mieszanki przypraw (tu kupisz przyprawy bez chemii) i cała reszta... W sumie koszty stałe są znaczące, więc należy dbać o to, aby nasz lokal nie był za bardzo drogi, ale również ciężko uważać, że czymś odpowiednim jest to, aby zapominać jak bardzo ważnym jest jak najszybsze wyjście na swoje. Szczególnie, że restauracja (pizza płock) nie jest instytucją charytatywną.

Jeśli nie będziemy potrafili zarobić, w sumie nawet najbardziej smakowite jedzenie - idealnie przygotowane oraz podane, i tak nie dadzą nam zbyt wiele dobra. Nie oszukujmy się - typowy klient uwielbia sporo zjeść. Chce, aby dodatki do mięsa i cała reszta nie były mikroskopijnych rozmiarów. Chociaż rozmiar strawy to czysto subiektywne pojęcie - pewni przedstawiciele branży restauracyjnej mawiają, iż bardzo często sytuacja jest taka, że tylko według klientów ich jedzenie jest małe, tak naprawdę jest w porządku. No cóż, trzeba mimo wszystko wiedzieć, iż stosunkowo często właściciele lokali jakby nie patrzeć nieco przesadzają, próbują przesadnie zaoszczędzić na swoich klientach.

Pamiętajmy także o porządnej obsłudze kelnerskiej - trudna to robota, ale i tak kelnerzy w żadnym razie nie powinni zakładać, że mogą wykonywać własne obowiązki w nieumiejętny sposób (sporo więcej odnajdziesz pod tym adresem). Oczywiście - jakieś wpadki są w zupełności wybaczalne, przecież to wyłącznie restauracja. Jednakże brak kultury czy lenistwo nigdy nie są w porządku, ciężko tak naprawdę zrozumieć takiego człowieka, który przykładowo nie potrafi polecić jedzenia albo jest po prostu niemiły.